Önműködő védelem a Trend Micrótól

A Trend Micro elindította „Worry-Free Security” (Problémamentes Biztonság) kezdeményezését, melynek célja, hogy a kis- és középvállalkozások informatikai hálózatának védelmére könnyen megvalósítható és magas biztonsági szintű megoldást nyújtson. A kis létszámú informatikai szakembergárdával – vagy it-csapattal egyáltalán nem – rendelkező kisebb vállalkozások számára a japán cég első lépésként vírus- és spamvédelmi megoldásainak személyes tűzfallal kiegészített legújabb verzióit kínálja (a Client Server Security és a Client Server Messaging Security for SMB termékeket), de rövidesen további szolgáltatásokkal és megoldásokkal bővíti a programot.

A Client Server Security for SMB 3.0 a meglévő fenyegetésvédelmi technológiákat egyesíti; újdonsága, hogy virtuális biztonsági csapatként önműködő megfigyelést, helyreállítást kínál, miközben véd a legkülönbözőbb biztonsági fenyegetések – így vírusok és hackerek – ellen. A Client Server Messaging Security for SMB 3.0 spam és adathalászat elleni védelemmel, valamint tartalomszűréssel egészül ki.

A Trend Micro egy tavalyi, kkv-k körében végzett felmérése során a válaszadók 85 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szükségük lenne egy olyan partnerre, aki tanácsot ad a biztonsági fenyegetésekkel kapcsolatban és iránymutatást nyújt üzleti vagyonuk védelméhez. 72 százalékuk csak korlátozott mértékben kíván foglalkozni a fertőzések kezelésével, véleményük szerint számítógéphálózatuk védelmére olyan biztonsági megoldásra lenne szükség, amely automatikusan, kézi beavatkozás nélkül működik. A Trend Micro e válaszok alapján dolgozta ki megoldáscsomagját.

Azóta történt

Előzmények