Kész az Opera Mini 5 és az Opera Mobile 10

Megjelent az Opera Mini 5 és az Opera Mobile 10 böngészők végleges változata – jelentette be ma az Opera Software. A mobiltelefonokhoz szánt két program fejlesztése ugyanakkor egyelőre nem minden támogatott platformon fejeződött be: a Mini androidos és Windows Mobile-ra portolt változata még a béta-stációnál tart.

Amint azt az előzetesek megjelenésekor megírtuk, az új kiadások fejlesztésekor a fő cél az volt, hogy a mobiltelefonos és a számítógépeken megszokott böngészési élményt közelítsék egymáshoz, az újdonságok javarészt ezt a célt szolgálják. Új az áttervezett grafikus felület, az asztali verzióban már bevált tabos böngészés és a gyorshívó (speed dial) megjelenése, valamint a jelszavakat megjegyző password manager és a könyvjelzők. A cég közleménye szerint a program alkalmazkodik a hardverhez, és a mobiltelefon beviteli eszközéhez (érintőképernyő vagy billentyűzet) illeszkedő funkciókat kínál fel.

Az Opera Mini 5 végleges változata Java-képes mobiltelefonokra és BlackBerry készülékekre tölthető le, az Opera Mobile 10 pedig a Windows Mobile és Symbian S60 platformot használó modellekre. A Mini 5 androidos és windowsos kiadása később jelenik meg.

Azóta történt

Előzmények