Kipróbálható az Opera Mobile 10 – windowsos mobilokon is

Két héttel azután, hogy Symbian/S60 rendszert futtató készülékekre elkészítette, az Opera Software most Windows Mobile telefonokra is kiadta a kifejezetten okostelefonokra írt Opera Mobile 10 böngésző bétáját. A Microsoft-platformra készült kiadás felülete és funkciói az asztali számítógépeken futó Opera 10-ből, illetve az Opera Mini 5 bétájából már ismerősek lehetnek, nem véletlenül: a norvég fejlesztő tudatosan törekszik az egységesítésre.

„Egységesítjük a termékeinket, hogy a felhasználók számára azonos legyen az élmény minden eszközön és minden Opera böngészővel” – idézi ezzel kapcsolatban a Windows Mobile-ra készített béta kiadásáról szóló sajtóközlemény Jon von Tetzchner vezérigazgatót.

Ebben a verzióban is az Opera Mini 5 előzetesébe beépített szolgáltatások köszönnek vissza: többek között az áttervezett grafikus felület, az asztali verzióban már bevált tabos böngészés és a gyorshívó (speed dial), a jelszavakat megjegyző password manager és az Opera Turbo, amely a grafikai elemek szerveroldali tömörítésével gyorsítja a böngészés sebességét.

Az Opera Mobile 10 bétája Windows Mobile alapú készülékekre letölthető a norvég fejlesztő weboldaláról számítógépre vagy közvetlenül a mobilra is

Azóta történt

Előzmények