Oracle-Intel partnerség az RFID propagálására

Az Oracle bejelentette, hogy az Intel fejlesztési és műszaki csoportjával közösen folytatja a rádiófrekvenciás azonosításon és a távérzékelésen alapuló megoldásainak optimalizálását. A közös szolgáltatásorientált vállalati keretrendszeren (Service-Oriented Enterprise, SOE) nyugvó modell révén gyorsabbá válhat e korszerű technológiák elfogadása és bevezetése a cégek körében.

A két vállalat olyan közösen kifejlesztett megoldásokkal fog jelentkezni, amelyek megkönnyítik az adatkezelést a hálózat peremétől kezdve a vállalati információs rendszereken át az üzleti közösségekig. Ezek a megoldások integrálják az Oracle már kapható Application Server 10g, Database 10g és E-Business Suite termékeit, valamint az Intel processzorokra épülő kézi eszközöket (beleértve az RFID-leolvasókat is), PC-ket, illetve mobil, kiszolgálóalapú és kommunikációs platformokat.

Az RFID-hálózatokból származó adatok napi mennyisége megbízható adatkezelési képességeket és jelentős számítógépes feldolgozási kapacitást igényel. Az RFID-adatok karbantartását és összesítését egy EPCIS szabványú megoldás biztosítja, amely a közös Oracle–Intel alapú szolgáltatásorientált vállalati keretrendszerre épül.

„A szolgáltatásorientált vállalati keretrendszert bevezető ügyfelek áttekinthetőbb szállítási láncot alakíthatnak ki, jobb eszközarányos megtérülést és nagyobb ügyfélelégedettséget érhetnek el, miközben rendszereik élettartamköltsége csökken” – nyilatkozta Allyson Fryhoff, az Oracle Sensor Based-Services szolgáltatásért felelős alelnöke.

Azóta történt

Előzmények