Éjszaka engedi a fájlcserét a Pannon

Várhatóan március 1-jétől Internet Prémium néven új mobilinternetes tarifacsomagot vezet be a Pannon – írta meg ma a HWSW. Az új, adatforgalmi korlátos konstrukció különlegessége, hogy napszaktól függően változnak a használatának feltételei.

A 8990 forint havi díjért megrendelhető csomag egy hónapban összesen 45 GB adatforgalmat biztosít. Ebből 15 GB-ot a 7 és 24.00 óra közötti időszakokban lehet felhasználni, a fennmaradó 30 GB-ot pedig éjszaka, éjféltől reggel 7-ig. Az első idősávban fájlcserélő alkalmazást nem lehet használni, illetőleg nem érdemes, mert ezt a típusú forgalmat 32 kbps le- és feltöltési sebességre korlátozzák, míg a másodikban sávszélesség-korlátozás nélkül működik a fájlcsere is.

A Pannon az idősávokra érvényes adatforgalmi korlát túllépésekor nem számláz forgalmi díjat, hanem az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) garantált le- és feltöltési sebességre csökkenti a hozzáférés sebességét – ez 3G-hálózaton letöltési irányban 120 kbps, feltöltési irányban pedig 40 kbps. A díjtáblázatból az olvasható ki, hogy a lassítás ilyenkor csak abban az időszakban lép érvénybe, amelyik forgalmi keretét kimerítette a felhasználó. Tehát ha például a számlázási időszakon belül éjszakánként több mint 30 GB adatot forgalmazott, csak éjszaka kell lassításra számítania, legalábbis mindaddig, amíg a nappali keret a határon belül van, és vice versa. Az adatforgalom mérésének egysége 1 kB.

A Pannon egyben március 1-jétől átnevezi adatforgalmi korlátos, Mobil Internet elnevezésű csomagjait: ezek Pannon Internet 5 GB és Pannon Internet 10 GB néven futnak tovább, változatlan jellemzőkkel. A szolgáltató ún. korlátlan csomagja is megmarad, az Internet Éjjel-nappal Flexi konstrukció 5490 forintba kerül havonta. Ez böngészésre és e-mailezésre használható teljes sebességgel, de multimédiás online tartalmak letöltését csak korlátozott mennyiségben engedi meg, fájlcserére pedig nem ad lehetőséget.

Azóta történt

Előzmények