Pályázat: küldj Windows 7 háttérképet a Microsoftnak!

A Microsoft második félévben kiadni tervezett új operációs rendszeréhez, a Windows 7-hez külön csomagban országspecifikus háttérképeket is biztosít majd. A szoftvercég hazai leányvállalata ezért most pályázatot írt ki a Magyarországot bemutató képekre: a versenyre hazánk érdekes, jellegzetes tájait, épületeit ábrázoló felvételekkel lehet nevezni, két (ifjúsági és felnőtt) kategóriában. A pályamunkák beadásának határideje július 31.

A nyerteseket a cég kategóriánként külön díjazza. Az első helyezett mindkét kategóriában egy-egy HP Pavilion DV5-1180EH notebookot, egy magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert, valamint egy Expression Media fotókatalogizáló programot vihet haza; a második helyezett egy Xbox 360 játékkonzolt, egy magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert, és egy Expression Media fotókatalogizáló programot nyerhet; a további tíz legjobb kép beküldőjét pedig Microsoft-ajándékcsomaggal jutalmazzák. (A Windows 7 csomagokat a rendszer hivatalos premierjét követően kapják majd meg a nyertesek.) Az első öt legjobb fotó készítője ezen kívül meghívást nyer az őszi, budapesti Windows 7 bemutatóra, ahol alkotásaikat kiállítják – közölték.

A pályázathoz érvényes Windows Live regisztrációra van szükség, mivel a képeket a SkyDrive-ra kell feltölteni. Egy pályázó legfeljebb egy kategóriában, maximum 3 eredeti, máshol még nem publikált fotóval nevezhet. A kiírás további részletei a pályázat weboldalán olvashatók.

Azóta történt

  • Nem kell várni a magyar Windows 7-re!

    Már a premier napján, október 22-én megjelenik az új operációs rendszer magyar nyelvű változata. Szakít korábbi terjesztési gyakorlatával a Microsoft.

Előzmények