Tovább szigorít a PayPal: alkalmazásokat is kidobnak

A vállalat sűrű elnézések közepette jelentette be a változást, mely szerint most már csak két nagy platformnak adnak alkalmazástámogatást.

Abban nincs igazán nagy újdonság, hogy egy olyan pénzügyi szolgáltató, mint a PayPal, többek között biztonsági okokból is tereli a felhasználóit a legújabb szoftververzió használatára, ám most ehhez egyéb bejelentés is kapcsolódik: gyakorlatilag kizártak három alkalmazást a szolgáltatásból: a Windows Phone-os, az Amazon Fire-os, illetve a BlackBerrys appot.

A hivatalos blog szerint június 3-tól tart június 30-ig a kampány, amikor arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy váltsanak át a PayPal alkalmazás legújabb, 6.0-s verziójára Androidon és iOS-en – ez követelmény lesz a szolgáltatás használatához. Ez az alkalmazás Androidon a 4.03-as, iOS-en 8.1-től támogatott.

PayPal
[+]

Ezen nincs mit csodálkozni: nyilván javított és biztonságosabb alkalmazásról van szó, illetve új funkciók is elérhetőek a 6.0-s verzióban. Ám a blog arra is kitér, hogy korlátozásokat is bevezetnek.

Ezek szerint a Windows Phone felhasználói június 30-tól nem használhatják az alkalmazást. De teljesen nem lesznek kizárva, mivel az Internet Explorer és a Microsoft Edge böngészőkön keresztül hozzáférhetnek a szolgáltatáshoz, illetve az Outlook.com-ban elérhető, pénzküldésre szolgáló kiegészítő is működni fog.

Hasonló a helyzet az Amazon Fire, illetve a BlackBerry felhasználóival: június 30-tól kezdve ők is csak a webes felületet vehetik igénybe, az alkalmazás nem fog működni. A BlackBerry esetében az a különbség, hogy a BBM alkalmazás továbbra is alkalmas lesz p2p fizetésre.

Azóta történt

Előzmények