Azt hitted, vége a pénztárgépes bohóckodásnak? Ugyan már!

Az IT café oldalain a kezdetektől részletesen és alaposan követtük, hogy 2013 egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, a vállalkozásokat érintő informatikai története milyen fejezetekben zajlik. Nemrég nyugvópontra látszott érkezni az ügy, de pár nap csönd után újra csak „zavarok támadtak az Erőben”.

Ahogy beszámoltunk róla, a piacvezető Alt Cash problematikus, körülbelül 80 ezer példányban előrendelt pénztárgépének ügye átmenetileg megnyugtató fázisba érkezett, ugyanis a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) az utolsó pillanatban megadta az engedélyt. Igaz, nem a már sokak által megrendelt gépre – ennek újraengedélyeztetése folyamatban van –, hanem egy roppant hasonló másikra, de ez lehetőséget adott a cégnek új bizonylatok kiadására, így a megrendelők védve vannak az ellenőrzések során. Azt ugyan még mindig nem tudni, hogy valójában milyen pénztárgép kerül az üzletekbe valóságosan is, de valamilyen biztosan.

Újabb kavics a tóba

Itt tényleg meg is nyugodhattunk, hiszen konkrét problémának már csak az tűnt, hogy az adminisztrációs hercehurcák miatt vajon mennyit fog késni a hazai vállalkozások teljes spektrumának hálózatba kapcsolása: tavasz elejére, végére, esetleg a nyár elejére tolódik a korlátozott kapacitású hazai szervizek munkájának befejezése.

De nem így történt. Az Alt Cash ma weboldalán ugyanis arról tájékoztatta megrendelőit, hogy: „Több ügyfelünket is arról értesítette ma e-mailben az adóhatóság, hogy nem rendelkezik érvényes online pénztárgép megrendeléssel. Egy részük – legalábbis rendszerünk adatai szerint – tévesen kapott értesítést, hiszen időben rendelt készüléket és az előleget is befizette.

A probléma nem csak az Alt Cash Kft. vásárlóit érinti, más forgalmazók ügyfelei is kaptak hasonló üzeneteket.”

Lehet ezt a kabarét még magasabb szintre emelni?

(A Mikulás egyébként újabb három pénztárgépengedélyt hozott: december 6-án a Laurel és a SPAR egy-egy gépe mellett a Synergon egy készüléke is megkapta a lehetőséget.)

Azóta történt

Előzmények