Programajánló: Budapesten kerül megrendezésre az AIME 2018

Október végén kerül megrendezésre az AIME 2018, vagyis az Academia-Industry Matching Event, amelyet a HEPTech Network mellett a CERN, az MTA SZTAKI, az MTA WIGNER RCP, illetve az egyetemek közül a BME és az ELTE szervez, méghozzá az Európai Unió Horizon 2020-hoz köthető ACCELERATE projektjének szponzorálásában. A cél az, hogy akadémiai kutatók és ipari szakemberek bemutathassák egymásnak új eredményeiket, megosszák egymással ötleteiket, alkalmazásaikat. Ezt segít elő maga a rendezvény, amelyen új együttműködések születhetnek többek között a gépi tanulási és vizuális analitika területein.

A fő témát természetesen az IT iparág aktuálisan és általában felkapott területei adják. Lesz szó a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról, a számítási felhőről, az adatminőségről és -biztonságról, továbbá a neurotudomány, a nyelvészet és a fizika informatikával kapcsolatos területeiről, illetve nem marad ki a big data sem.

Az előadók tekintetében ott lesz Jean-Marie Le Goff, a CERN képviseletében, továbbá Lehóczky Zoltán a Lombiq Technologies, Kabai Róbert a Continental, míg Prószéky Gábor a MorphoLogic néven ismert cégek szempontjából biztosítják a jelenlétet, nem beszélve a számos egyetemi prezentációról.

Az Academia-Industry Matching Event október 29-én és 30-án kerül megrendezésre a Mercure Budapest Buda hotelben (a 1013. Budapest, Krisztina krt. 41-43 címen). Az angol nyelvű rendezvényről az alábbi oldalon lehet bővebb tájékoztatást szerezni, és a regisztráció is az előbbi linken adható le, amíg van szabad hely. A diákok számára a részvétel ingyenes, érvényes hallgatói azonosító nélkül azonban 100 eurót kell fizetni. A regisztráció október 24-én zárul.

Azóta történt