Unalmasak a programkódok? Bosszantsd magad piktogrammal!

Az Emojicode egy létező programnyelv, amivel keresztplatformos alkalmazások készíthetők. 👴 Megjegyzés: legalább a fordítója gyors.👴

A leírás szerint gyors és szórakoztató programozási élményt nyújt az Emojicode, ami egy magas szintű, objektumorientált, határolóktól mentes, imperatív (procedurális) hibrid programnyelv, hangulatjelekkel. A keresztplatformos működés mellett van még egy előnye: a Real-Time Engine mindössze 100 kilobájt, tehát a fordítás meglehetősen gyors.

🐇 🐼 🍇
  🐇🐖 🏁 ➡️ 🚂 🍇
    😀 🔤Mosolyogj, az emojiprogramozás nem szívás!🔤
    🍎 0
  🍉
🍉

Miután a  🏁 jelzi a programkód kezdetét, jöhetnek a változók (🍮) és nem meglepő módon a 🍦 felel a fix változókért. Sőt, egy 🍰 mindig jól jön, ha helyi érvényű deklarációra van igény. A további ismertetéstől eltekintenénk, nem célunk elrontani senki örömét. Az Emojicode alapos dokumentációval rendelkezik, az SDK pedig innen letölthető. Sajnos a hibakeresést feláldozták a sebesség oltárán, így marad a rendszeres futtatás, és a vigyorgó pofák ellenőrzése, ha valami miatt mégsem működne a program.

Most derül ki, hogy a bő egy évvel ezelőtt bemutatott emojis billentyűzetfólia mégsem akkora baromság, csak megelőzte saját korát. Ha nagyon nem sikerül belerázódni ebbe a különlegesen látványos nyelvbe, végső soron ott a nemzetközi hangulatjel, amivel telepakolhatjuk a kódot (a videóból kivágtunk egy képkockát, de nem lett szoftver belőle, ez ide kattintva érhető el).

Azóta történt

Előzmények

  • Leprogramozták Flappy Birdöt a Super Mario Worldben

    A SNES-re írt játékban felejtett hibák teret adnak a legnagyobb őrültségnek is. A vízvezeték szerelő rögös útja a madárrá válásig.

  • A Microsoft felvásárolja a Xamarint

    Ballmer távozása óta pozitív folyamatok indultak be a vállalatnál, ami egyre nyitottabbá vált. A .NET megnyitása és az ingyenes Visual Studio után újabb nagy lépést tesznek a redmondiak.

  • Bezárja kapuit a Parse

    Még egy évig elérhető a szolgáltatás, de a felhasználóknak az adatbázisok mentését javasolják.