A QR-kódos óvszer megmondja, hol használják

(Inforbulvár) A szexuális neveléssel és a családtervezés oktatásával és népszerűsítésével foglalkozó amerikai szervezet, a PPGNW (Planned Parenthood of the Great Northwest) egy honlapot indított el egy új projekt keretében a biztonságos szex népszerűsítése érdekében.

Az egyesület nemrég 55 ezer, okostelefonnal is leolvasható QR-kóddal ellátott óvszert osztott szét főiskolákon és egyetemeken a célból, hogy a használójuk a kód segítségével feltölthesse egy weboldalra, hogy épp hol használja a kondomot. A szándékosan viccesre, poénosra hangolt, árengedményes óvszervásárlással is összekötött akció arra igyekszik rávenni a közreműködőket, hogy a Foursquare-hez vagy a Facebook Placeshez hasonló megoldással névtelenül töltsék fel „az akció idején” földrajzi helyzetüket a weboldalra, így népszerűsítsék az óvszerhasználatot.

condom

Habár a bejelentkezés és a helyzetmegadás anonim, a résztvevők megadhatnak olyan adatokat, melyek alapján aztán szűrt kereséseket lehet végezni, például nem, szexuális orientáció, életkor stb. feltételek alapján.

A diákok vették a lapot, legalábbis a szervezők szerint, akik közölték, hogy alig egy hét alatt 48 amerikai államból és az összes kontinensről kaptak bejelentkezéseket.

Azóta történt

Előzmények