AI fejlesztői eszközöket vinne a Google Raspberry Pi-re

Ahelyett, hogy megpróbálnák kitalálni, mire van szükségük a programozóknak, megkérdezik őket. A kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe.

A Google szeretné kiterjeszteni a fejlesztői lehetőségeket a Raspberry Pi alapú projekteken dolgozók számára, ennek keretében a Raspberry Pi Alapítvány honlapján megjelent egy kérdőív, amiben az igényeket méri fel a vállalat.

Esélyes, hogy olyan mesterséges intelligenciára építő funkciók színesíthetik tovább a palettát, mint az arc- és érzelemfelismerés, az élőbeszéd szöveggé alakítása, a hangvezérlés, stb. A kérdőív kitöltőinek a felhasználási területet is meg kell jelölniük, így újabb értékes adatokhoz jut a Google arról, hogy mekkora az érdeklődés az otthon automatizáció, a drónok, az IoT, a robotika, a 3D nyomtatás, illetve a viselhető eszközök terén.

Már eddig is elégedett volt az alapítvány azzal, ahogy a bankkártya méretű számítógép ismertsége és elfogadottsága alakult, tavaly szeptemberben adták el a 10 milliomodik egységet, annak ellenére hogy eredetileg pár ezerre számítottak. A Google AI eszközeivel újabb lökést kaphat a Pi felhasználóinak száma.

A keresőóriás 1 millió dollár értékben adományozott Raspberry egységeket a brit diákoknak 2013-ban, akkor 15 ezer gyerek kezdhetett ismerkedni a kódolással. Az egylapkás platform egyébként a Microsoft érdeklődését is felkeltette, a Windows 10 IoT Core ingyenesen elérhető ezekre az egységekre.

Azóta történt

Előzmények