Régi gyárépületben épített szervertermet a Polygon

Alig két hónap alatt készült el Zuglóban egy új, korszerű szerverterem, mely napokon belül befogadja az egyik távközlési szolgáltató teljes számítógépközpontját. Az ingatlan tulajdonosa az e-Factory vállalkozás, míg a szerverteremhez tartozó infrastruktúrát az IBM-partner Polygon Informatikai Kft. építette ki.

Az 1927-ben emelt, az Ilka utca 31. alatt álló, egykor papírgyárként működő épület néhány éve PHARE-támogatással éledt újjá, és javarészben azóta is irodaházként működik. Ebből épített most át szerverteremmé 250 négyzetmétert a Polygon a bérbe vevő szolgáltató kívánságai szerint.

A létesítmény a legkorszerűbb technológiákat vonultatja fel. Kiépült a duplán biztosított (redundáns) szünetmentes tápellátás, a klímatechnika, a hőmérsékletet, páratartalmat és szellőzést vezérlő elektronikus felügyelet, az antisztatikus padló és burkolat, míg a nyílászárókat 60 percig tűzálló, speciális ajtókkal helyettesítették. Különleges kívánságként felépült egy Faraday-kalitka is, amely a 100 kHz és 3 GHz közötti frekvenciatartományban teljes árnyékolást biztosít a gépterem területén. A közel 230 millió forintos beruházás alig két hónap alatt készült el.

Azóta történt

Előzmények