A Városligetben ünneplik a Rendszergazdák Napját

Július utolsó péntekje – immár 12 éve – világszerte a rendszeradminisztrátorok megbecsülésének napja. A sysadminok gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról. Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldják a technikai problémákat, és akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak: e nap célja, hogy évente legalább egyszer kis figyelmet és talán néhány jó szót kapjanak.

Az idén július 29-ére eső Sysadmin Day alkalmából a korábbiaknál nagyobb szabású rendezvényt szervez a Városligeti Sörsátorban a HWSW-HUP és az IDG. A délután 3 órától kezdődő rendezvényen a rendszergazdák sör és étel mellett tapasztalatot cserélhetnek, lazíthatnak, játszhatnak, szórakozhatnak és talán új információkkal is gazdagodhatnak.

A szervezők két kerekasztal-beszélgetéssel készülnek, ezek közül az egyik a rendszergazdákkal kapcsolatos sztereotípiákról szól, a másik pedig arról, mekkora beleszólásuk van az adminoknak az informatikai beszerzésekbe, igaz-e az a közhely, amely szerint dönteni nincs joguk, de meg tudják fúrni mások döntéseit. A szervezett programot stand-up comedy, majd informatikai kvízjáték zárja.

A látogatók „műsoron kívül” karriertanácsokat kaphatnak a rendezvényen jelen levő HR-szakemberektől, játszhatnak a legújabb videojátékokkal, illetve a támogatók – többek között az IBM, a Cisco, a Microsoft, a D-Link, a Balabit, az IT Services Hungary, az FSF Alapítvány, a Hacktivity és a NetAcademia – standjain az általuk szervezett programokon vehetnek részt, például megtekinthetik az újabb hardvereket, megismerkedhetnek néhány új szoftverrel, játszhatnak sörökért és más nyereményekért.

A rendezvényen való részvétel regisztrációt igényel, és 990 forintba kerül. Jelentkezni a Sysadmin Day weboldalán lehet.

Előzmények