Rosszabb időkre számít a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom várakozásai szerint nőnek adóterhei, melyek megfékezik a cég nettó profitjának erőteljes növekedését 2007-től és csökkentik nyereségét a következő években - áll a cég 10 éves előrejelzésében.

Az új számviteli törvények (melyeket több ezer európai vállalat vezet be idén a hatékonyabb összehasonlíthatóság érdekében) jó hatással lehetnek a távközlési óriás profitjára egy darabig, de 2007-től kezdődően ez átfordul az ellenkező irányba. A vállalat által fizetett adó 2006-ban 600 millió euróra csökken a 2005-ös 2,4 milliárd helyett. Európa legnagyobb távközlési vállalata 7,9 milliárd eurós nettó profitot vár 2007-ben - ez némileg kevesebb, mint 2006-ban, ekkorra ugyanis 8 milliárd euró fölötti nettó profittal számolnak. A vállalat a múlt héten 4,6 milliárd eurós éves nettó profitról számolt be.

A következő években a vásárlói magatartás változása miatt is csökken a távközlési társaság bevétele: az ügyfélkör internetes és mobilos telefonálásra vált a fix vonalas helyett. A Deutsche Telekom így a bevételek növekedését leginkább a T-Mobile-tól várja (2007-ig 23 százalékos bővülést), de 2008 és 2014 között itt is lassulásra számítanak. A T-Mobile-on belül az amerikai divíziótól várják a legnagyobb forgalmat.

Azóta történt

Előzmények