Rózsaszín tütüben pózol a Gawker egyik szerkesztője

(Infobulvár) Meglehetősen hullámzó a kapcsolat a hacktivisták és a Gawker egyik szerkesztője, Adrien Chen között – legalább is ez derült ki a hackerek legutóbbi nyilatkozatából, ahol is kijelentették, hogy csak és kizárólag akkor hajlandóak a továbbiakban információkat szolgáltatni a legutóbbi, FBI-os akciójukról, ha Chen egy rózsaszín tütüben, egy cipővel a fején pózol egy napig, a site főoldalán.

„Az újságíróknak: nincs több interjú addig, amíg Adrian Chenről ki nem kerül egy napra egy kép a Gawker címoldalára, ahol balettruhában pózol, egy cipővel a fején. Igen, pont mint Keith Alexander. Gyerünk, gyerünk, gyerünk. Amíg ez meg nem történik, addig csak ez a közlemény lesz az, amit közvetlenül tőlünk kaptok. Nincs tütü, nincs forrás”  – olvasható a Pastebinen közzétett közleményükben.

A kolléga eleget tett a felhívásnak, igaz, nem teljesen világos számára az, hogy miért is őt választották az online forradalmárok követelésük célpontjának, ezért a csapat IRC-csatornáján érdeklődött; a válasz egyenes volt: „Az emberek nem szeretnek annyira”. Ezután egy másik Anon-tag belinkelte azt a májusban született Facebook-bejegyzést, ahol az Anonymous nemtetszésének ad hangot amiatt, hogy az író egyszerűen marhaságnak nevezte a hacktivisták azon állítását, miszerint minden, az USA-ban található titkos adatbázishoz hozzáférésük van.

Chen elárulta, hogy az első cikke óta viharos a kapcsolata az Anonymousszal.

Azóta történt

Előzmények