A Samsung tükör-kijelzője már a hétköznapok része

A Samsung már jó ideje futtatja az átlátszó, illetve tükrös OLED kijelzőit, de mindeddig jellemzően kiállításokon, bemutatókon lehetett vele találkozni.

Ám nagyjából egy év után már megkezdődött a felhasználása is ennek a látványos technológiának, ugyanis Dél-Koreában egy elit fodrászüzletben üzembe helyezték az első ilyen eszközt.

Samsung - Leekaja
[+]

A 55 hüvelykes tükrös kijelző Szöulban, a Leekaja Haribis szalonjában található, és a Samsung közölte, hogy a nemzetközi hálózatban a vállalkozás kínai, ausztrál és amerikai üzleteiben is meg fognak jelenni az újítással.

A „digitális tükör” a hagyományos funkciója mellett azt is tudja, hogy egyéb multimédiás szolgáltatásokat nyújtson. Így képernyőként is működik, amelyen különféle, a helyhez és a szolgáltatáshoz szabott tartalmak hívhatóak elő: frizuradivatok, tanácsok, minták, fodrászati alkalmazások (pl. az ügyfél arcára méretezett hajtervek stb.).

Samsung - Leekaja
[+]

A Samsung azt is közölte, e tükör vállalkozásoknak szánt formájának kereskedését az év második felében kezdik meg.

És mindez csak egyetlen apró szegmens: a Samsungnak nagyralátó tervei vannak a nagyméretű, hajlékony kijelzők gazdasági hasznosíthatóságával kapcsolatban – egyről mi is beszámoltunk, amikor a kamionok végére szerelt kijelzőről írtunk:

Azóta történt

Előzmények