Elbocsátásokkal is járhat az SAP felhősítése

Két hete jelentette be az ERP-szoftverek területén vezető, a globálisan a negyedik legnagyobb szoftvercégnek számító német SAP, hogy jelentős átalakításokat hajtanak végre a vállalatnál, mivel a korábbinál sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek a felhős szolgáltatási modellre. Komoly változások történtek a menedzsmentben is, de az akkori hivatalos közlemény szerint az átalakítást igyekeznek úgy végrehajtani, hogy leépítésekre ne kerüljön sor.

Ám mostanra kiderült, hogy valószínűleg csak titkolóztak, ugyanis a Reuters hírügynökség belső forrásból úgy tudja, hogy az átszervezés során a világszerte 67 ezer munkavállalót foglalkoztató cég valószínűleg elbocsát 1500-2500 embert. Ugyanakkor, tette hozzá a forrás, a vezetőség azt tervezi, hogy az új működési struktúra keretében körülbelül 3000 új munkahelyet teremtenek ebben az évben. A vállalat szóvivője nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

A felhős szolgáltatások terén a 2010-ben útjára indított, sokak által forradalminak tartott HANA platform az SAP fő árucikke, és már körülbelül egy éve egyre inkább erre a termékre és szolgáltatásra koncentrálnak.

Azóta történt

  • Elektromos autóba ülteti dolgozóit az SAP

    Minden ötödik cégautóra jogosult elektromos autót fog vezetni az SAP szoftvergyártónál. A vállalati flotta átállását 2020-ra tervezi a cég, mely 5000 e-autó beszerzését jelenti addigra világszerte. Jelenleg 170 ilyen járművet hajtanak a szoftvercég dolgozói.

  • De szóba se jöhet Skandinávia

    A világ egyik vezető szoftvercége, az európai bázisú SAP úgy látja, a terjeszkedés következő üteme a fejlesztésekből mindeddig jobbára kimaradó kontinensen valósítható meg.

  • Digitális Esély 2014 pályázat

    Pályázatot írtak ki a szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását támogató alapítványok, gyermekotthonok számára.

  • A MOL-csoportnál zajlik az ország egyik legnagyobb felhőprojektje

    Elindult a MOL-csoport HR-folyamatainak felhősítése, amely felhasználószáma alapján az egyik legnagyobb vállalati felhőinformatikai projekt hazánkban – jelentette be az SAP Hungary Kft.

Előzmények