SAP-ra vált a Közép-európai Egyetem

Az SAP Hungary Kft. ma bejelentette, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) a szoftvercég vállalatirányítási megoldását választotta üzleti folyamatai támogatására. A nagyvállalatok számára kifejlesztett SAP ERP 6.0 egy rendszeren belül kezeli majd az intézmény egymástól eltérő profilú, önálló szervezeti egységeit. Így lehetővé válik a csoportszintű ellenőrzés például a pénzügyi, beszerzési, valamint készlet-, tárgyieszköz- és projektmenedzsment területeken. A megoldás – mellyel a tanszékek is folyamatosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a költségkeretük alakulását – ezen túl kapcsolatot biztosít az olyan megmaradó szigetrendszerek felé, mint amilyen például a könyvtár és a diákszálló.

A tervek szerint 2010. augusztus 1-jén elinduló vállalatirányítási megoldást a CEU-n várhatóan százhúsz fő használja majd. A rendszer Dell-hardverinfrastruktúrán, SUSE Linux operációs rendszeren és MaxDB adatbázis-kezelő alkalmazásokon fog futni.

„Az alkalmazás kiválasztásánál szempont volt, hogy az intézmény hatékonyságának növelése mellett a szoftver rugalmasan fejleszthető legyen több funkció, többek között a Campus Management, a Human Capital Management, az Alumni kapcsolatok és az E-learning felé. Az SAP-val ezt is biztosítva látjuk” – indokolta a döntést Kiss Márk, a CEU pénzügyi igazgatója.

A rendszert a hazai SAP egyik partnercége, az S&T Unitis Magyarország Kft. vezeti be saját módszertan alapján.

Azóta történt

Előzmények