Megkezdődött a PlayStation Network helyreállítása

A Sony hivatalosan is bejelentette vasárnap, hogy elkezdődött a PlayStation Network (PSN), illetve a filmes és zenei szolgáltatásokat nyújtó Qriocity egyes elemeinek helyreállítása, a régiókat fokozatosan kapcsolják vissza, hogy május végére teljes funkcionalitásában működjék a hálózat.

Ahogy az IT café is beszámolt róla, a PSN-t körülbelül egy hónappal ezelőtt állították le, amikor kiderült, hogy egy olyan crackertámadás érte a cég San Diegó-i szervereit, melynek következtében körülbelül 77 millió felhasználó személyes adatai kerültek a támadók kezébe. A vállalat bocsánatot kért a történtek miatt, ám a botrány csak tovább dagadt, amikor még aznap egy másik sikeres támadásról is be kellett számolniuk, amelynek során újabb 24 millió ügyfél adatai szivárogtak ki, így összességében több mint 100 millió embert érintett az adatvesztés.

Az elmúlt hetekben az incidenstől kissé megrendült Sony külsős cégek segítségével több adatbiztonsági és egyéb frissítést hajtott végre a rendszeren, hogy megelőzzék a hasonló jellegű támadásokat. Kazuo Hirai, a játéküzletág vezetője újra a nyilvánossághoz fordult, ismét bocsánatot kért a vállalat nevében, és megköszönte a felhasználóknak, hogy türelemmel kivárták, míg a Sony megoldja a problémát. Majd megerősítette, hogy tudomásuk szerint a megszerzett adatokkal eddig még nem éltek vissza.

A támadók felderítése céljából már folyik a hivatalos nyomozás, ugyanakkor több országban a Sony ellen is vizsgálatot indítottak, hogy meghatározzák a vállalat felelősségét az adatvesztést illetően.

A helyreállítás a híradások és a fórumok tanúsága szerint kissé akadozva megy, időnként leállások tarkítják, melyekben szerepet játszhatnak az átmeneti hirtelen nagy terhelések is. Az újrainduláskor a szolgáltatások jelszóváltoztatást kérnek, a folyamat részleteiről a gamepod.hu tegnapi cikkében olvashatóak információk.

Az európai régióban zajló eseményekről a PSN EU hivatalos blogjában, illetve Twitter-fiókjában lehet megtalálni a legfrissebb híreket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények