Stagnáló piacon triplázott az IFS Hungary

Az elmúlt években a technológiai piac vezető elemzői, a Gartner és az AMR Research egyaránt a vállalatirányítási rendszerek (ERP) piacának csökkenéséről, stagnálásáról és az egyre erősödő piaci konszolidációról jelentettek meg elemzéseket. A Gartner előrejelzései szerint 2007-ig mintegy 30 százalékkal csökken az ERP-megoldásokat kínáló vállalatok száma és tovább folytatódik a piac konszolidációja. A stagnálás 2004-es fordulópontját követően 2005 és 2007 között előreláthatóan három százalékkal fog nőni a piac. A növekedés motorjai elsősorban a fejlődő piacok lesznek, ezen belül is az ázsiai és kelet-európai régiók. A technológia fejlődésével az ERP-szállítók fokozni fogják k+f tevékenységüket annak érdekében, hogy megőrizzék versenyképességüket.

Az AMR Research egy friss ERP-piaci elemzése szerint 2005-ben a világgazdaság ismét növekedésnek indul, és ennek hatására a termelő iparágakban működő középvállalatok fokozottan érdeklődnek majd ERP-megoldások iránt. Ezeknek a vállalatoknak a nagy része még mindig elavult szoftvereket használ. Folytatódik a piac konszolidációja is, mindemellett továbbra is sok szállító számos megoldása közül válogathatnak az ügyfelek.

A globális és a magyar ERP-piacon az utóbbi években tapasztalható stagnálás ellenére az IFS Hungary az elmúlt három évben megháromszorozta magyarországi ügyfeleinek számát, s munkatársainak száma is hasonló arányban nőtt – jelentette be a társaság. A vállalat 2004-es árbevétele közel 30 millió svéd koronát, azaz valamivel több mint 800 millió forintot tett ki. Ezzel az eredménnyel az IFS Hungary tovább erősítette a globális hálózattal rendelkező magyarországi ERP-beszállítók között elfoglalt pozícióját. A 2004-es év végétől a Duplex Drink Italkereskedelmi Kft.-t, az idei év elejétől pedig az Eurofoam Hungary Kft.-t is ügyfelei között tudhatja a társaság.

"Eredményeink kedvező alakulásában nagy szerepe volt a jól felépített magyarországi üzleti stratégiánknak, a rugalmas iparág-specifikus megoldásainknak, nemzetközi hátterünknek és nem utolsósorban az IFS Hungary ütőképes csapatának" – mondta el Weiszbart Zsolt, az IFS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IFS

Azóta történt

Előzmények