Gokart fedélzeti alkalmazás nyert a tavaszi Startup Weekenden

Csupán 54 óra állt rendelkezésére annak az 50 fejlesztőnek, dizájnernek és vállalkozónak, akik az  április első hétvégéjén megrendezett projektfejlesztő versenyen arra vállalkoztak, hogy ötleteikből konkrét terméket és szolgáltatást alkossanak. A budapesti eseményen született rapid randi alkalmazás, pótgazdi adatbázis, de induló cégeket segítő jogi és üzleti kisokos is.

Az ötödik alkalommal megrendezett esemény növekvő népszerűségét mutatja, hogy idén már Varsóból és Ljubljanaból is érkeztek résztvevők, hogy ötleteit versenybe indítsa. „Világszerte 100 ezer szakembert mozgatott már meg a versenysorozat. Nagyon örülünk neki, hogy a hazai forduló is egyre jelentősebb állomás a nemzetközi szériában” –mondta el Bakó Zsolt a hétvégét szervező Colabs egyik alapítója. „Külön öröm, hogy a frissen alakult projektek olyan jól sikerülnek évről évre, hogy 20%-uk a Startup Weekend után önálló vállalkozásként tud tovább élni.” – tette hozzá.

Az 10 versenyző csapatból idén a nagydíjat a gokarto programot megalkotó csapat nyerte. A zsűri által legjobbnak ítélt brigád a profi autóversenyzésből ismert innovatív technológiai megoldásokat hozza el a gokartpályák világába. A mobilalkalmazás segítségével okostelefonunk fedélzeti számítógépként funkcionál, miközben a gokartpályán rójuk a köröket. Részletes statisztikát készít a megtett köreinkről, illetve csapatrádióként is működik: rajta keresztül kommunikálni tudunk a pálya szélén szurkoló társainkkal. Az applikáció hamarosan bárki számára letölthető lesz.

Idén először az esemény közönsége is szavazhatott kedvenc csapatára. A „The project that calls for a Carlsberg” díjat, amely az elismerés mellett 200 ezer Ft pénzdíjazást is jelent, egy turistáknak szánt alkalmazás nyerte. Az Attendee alkalmazás segítségével pár kattintással egyedi programokat rendelhetünk magunknak célállomáson, legyen szó idegenvezetésről vagy akár extrém sárkányernyőzésről.

Azóta történt

Előzmények