Steam Music – nem az, aminek első pillantásra látszik

Amikor a Valve néhány órája bejelentette a Steam Musicot, kissé meglepődve kaptuk fel a fejünket. Vajon végre megvalósul a játékosok régóta dédelgetett vágya, és a Steam áruházából nem csak játékokat és kapcsolódó digitális kiadványokat (stratégiai útmutatókat), hanem a játékok zenéit is meg lehet vásárolni, netán akár számonként is? Esetleg teljesen másról van szó, és a SteamOS és az eljövendő Steam konzolok „Steamet a nappaliba!” koncepcióhoz kapcsolódva a Valve is streaming zeneszolgáltatást indít? Némi csalódottsággal vettük tudomásul, hogy egyik sem, pusztán arról van szó, hogy ezentúl saját zenéinket is hallgathatjuk, miközben steames játékokkal játszunk.

A Steam Music egyelőre csak Big Picture módban és SteamOS alatt elérhető, és a Valve még nem tette mindenki számára elérhetővé, a Family Sharing bevezetéséhez hasonlóan először itt is csatlakozni kell egy erre a célra létrehozott felhasználói csoporthoz. A tagoknál a Valve hullámokban fogja aktiválni a funkciót, ami az ígéret szerint hagyományos asztali felületen is elérhető lesz. A kiválasztott játékosok kliensében a View All Games opció mellett megjelenik a View All Music, ahol először ki kell választani azt a könyvtárat, amit forrásnak szeretnénk használni. A kliens ezután akár lejátszóként is használható, és a lejátszó előhívható játék közben is a Steam overlay felületre visszatérve, így bármit lehet hallgatni a játékok eredeti zenéje helyett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

  • Saját VR megoldást mutat be a Valve

    A cég a januári Steam Fejlesztői Napokon áll elő a prototípussal, és a virtuális valósággal kapcsolatos koncepciójával.

  • Így nézhet ki a Steambox

    Itt az első kép a Valve nappaliba szánt számítógépének prototípusáról. Reméljük, tényleg nem a végleges házat mutatták meg, és nem csak egy újabb fekete dobozzal gazdagodik a lakás.

  • Steam Family Sharing: a Valve meglépte, amitől a Microsoft visszakozott

    Úgy fest, a PC-s játékosok előbb kapnak lehetőséget digitális játékgyűjteményük megosztására, mint a konzolosok. A Valve nemsokára bevezeti azt a funkciót, ami a Microsoft eredeti elképzelése szerint az Xbox One egyik nagy újítása lett volna.