Symantec: ingyenes védelem androidos mobilokra - Frissítve

A Symantec nemrég kiadta Norton Mobile Security okostelefon-védelmi alkalmazásának végleges változatát Android platformra. A termék ingyenes és előfizetéses verzióban is elérhető, egyelőre angol, francia, olasz, német és spanyol nyelvű felülettel.

Az ingyenes app – mely heti rendszerességgel frissíti magát – egyrészt vírusvédelemként működik: automatikusan ellenőrzi a letöltött alkalmazásokat, valamint véd a böngészőn keresztül érkező webes támadások ellen. Másrészt lehetővé teszi az ellopott okostelefon távoli lezárását egy SMS elküldésével, hogy az illetéktelen felhasználók ne férjenek hozzá az azon tárolt információkhoz, és ne tudjanak hívást kezdeményezni vagy üzenetet küldeni vele.

Az éves előfizetési díj fejében megvásárolható teljes verzió további funkciókat kínál. Ezek közé tartozik a készülék tartalmának távoli elérése és törlése, a kéretlen hívások vagy üzenetek blokkolása, illetve olyan adathalász oldalak letiltása, amelyek a személyes adatok vagy pénz ellopására specializálódtak.

A Norton Mobile Security androidos okostelefonokra letölthető az Android Marketből

Frissítés (augusztus 19.): miután olvasóink jelezték, hogy nem tudják telepíteni az alkalmazást, tájékoztatást kértünk a Symantec hazai képviseletétől, akik bejelentették a termék elérhetőségét. Mint kiderült: egyelőre a szoftver csak 15 országban érhető el, és Magyarország nincs ezek között. „A Norton jelenleg dolgozik a termék hozzáférésének kibővítésén. Amint elérhetővé válik az alkalmazás hazánkban, tájékoztatjuk Önt a további részletekről” – írta a cég.

Mi pedig az olvasóinktól elnézést kérünk.

Azóta történt

Előzmények