Idén is lesz Szabadfogású Számítógép verseny a diákok számára

A C3 Alapítvány <19 Szabadfogású Számítógép címmel 2003 óta évente szervez versenyt 19 év alatti, az informatika iránt érdeklődő fiatalok számára, s az elmúlt öt évben közel 3500 nevező 4000 pályázattal jelentkezett a Magyarországon egyedülálló rendezvényre. A verseny célja, hogy új szellemű, alkotó számítógép-használatra ösztönözze a fiatalokat, a 19 év alatti korosztályt, hogy az iskolás keretektől független, az egyéni alkotókedv számára megmérettetési lehetőséget, valamint nyilvános bemutatkozási alkalmat teremtsen.

A legjobbnak ítélt 20 alkotásból megrendezett nagyszabású kiállítás december 5-étől 14-éig látható majd a Design Terminálban, a Deák téren. A nyilvános bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a díjazottak.

A felhívásra olyan pályamunkákat várnak a fiataloktól, amelyek kreativitásukról, újszerűségükről és fantáziájukról tanúskodnak. A pályázók beküldhetnek képet, rajzot, videót, animációt, honlapot, játékot, zenét, szoftvert, hardvert, egyszóval bármit, amit számítógéppel készítenek. A beküldés határideje október 13. A jelentkezési lap és további információ a verseny.c3.hu honlapon érhető el.

Előzmények