Számítógép egy luxuslakás áráért

Egy luxuslakás árát kell letennie az asztalra annak, aki a japán illetőségű Zeus Computer most bejelentett, kis szériában készülő számítógépei közül szeretne hazavinni egyet. Egyszersmind nem árt, ha háza (vagy irodája) biztonsági rendszerét felülvizsgálja, a Jupiter és Mars névre keresztelt konfigurációk ugyanis vélhetően vonzani fogják a tolvajokat. Illetve azoknak egy specializálódott fajtáját, az ékszertolvajokat.

A világ legdrágább számítógépeinek burkolata ugyanis platinából (a Jupiter esetében) vagy színaranyból (a Mars esetében) készül, és ha ez nem lenne elég fényűző, a gépek oldalára díszítésképpen a különböző csillagjegyek is ki lettek rakva – gyémántokkal.

Mindezek fényében talán említésre sem érdemes, hogy a gépekbe 3 GHz-en ketyegő Core 2 Duo processzort, Asus alaplapot, 2 gigabájt memóriát és egy 1 terabájt kapacitású merevlemezt építenek, rajta Windows Vista Ultimate operációs rendszerrel. A luxusszámítógépekhez egy 24 hüvelykes EIZO FlexScan monitor is jár kiegészítő gyanánt.

A Zeus Computer mindezért cserébe 80, illetve 60 millió japán jent kér, ami napi árfolyamon számítva körülbelül 130 és 100 millió forintnak felel meg.