Szeretik az ADSL-előfizetők a GTS-Datanetet

Tavaly látványosan, 57 százalékkal növelte széles sávú szolgáltatásra előfizető ügyfelei számát a GTS-Datanet – mondta el egy ma délelőtti sajtótájékoztatón Szathmári Géza ügyvezető igazgató. Mindezt egy olyan piaci környezetben sikerült elérni, amelyben az átlagos ADSL-bővülés mindössze 22 százalék volt, a kábeles előfizetők száma pedig – köszönhetően többek között a GVOP-támogatott kistérségi fejlesztéseknek – 53 százalékkal nőtt.

Az alternatív távközlési szolgáltató 2007-ben 14,6 milliárd forint árbevételt ért el, amely 9 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi 13,4 milliárd. Az EBIDTA a 2006-os 1,9 milliárd forintról 2,3 milliárdra nőtt. A cég az idén tartani reméli ezt a bővülési ütemet, és továbbra is 8-10 százalékos árbevétel-növekedéssel számol. „Ez az eredmény nagyrészt annak köszönhető, hogy cégünk saját infrastuktúrával rendelkezik, ami komoly versenyelőnyt jelent számunkra a többi alternatív szolgáltatóhoz képest. Meglátásunk szerint hosszú távon csak a saját hálózattal rendelkező távközlési vállalatoknak van esélye piacon maradni” – mondta Szathmári.

A cég március 1-jétől új lakossági szolgáltatásokkal lép piacra. A YO! DSL egy  kizárólag internet-hozzáférést tartalmazó csomag, amelyhez nem jár vezetékes telefon. Ebben a konstrukcióban az 1696 kbps maximális letöltési sebességért 2964 forint havi díjat kell fizetni mind az új, mind a szolgáltatót váltó ügyfeleknek. Sajátos, hogy külföldi példák alapján a GTS-Datanet lát fantáziát az internet nélküli vezetékes telefonszolgáltatásban is: a YO! SZÓ és a YO! HANG ilyen csomagok – az előbbi percdíjas, az utóbbi átalánydíjas ajánlat.

Szintén újdonság, hogy a Magyar Telekom és Invitel-viszonteladóként értékesített Datanet ADSL-csomagokat a cég március 1-jétől a hajdani Invitel teljes szolgáltatási területén – többek között Veszprémben, Esztergomban, Vácon, Dunaújvárosban és Szegeden – is elérhetővé teszi. A GTS-Datanet nem saját hálózaton alapuló széles sávú internetszolgáltatása így a hazai vezetékes fővonalak 98 százalékán megrendelhető lesz.

Azóta történt

Előzmények