Szintet lép a Google Calendar

A legnagyobb dobás a Google Calendar frissítőcsomagjában az „Events from Gmail” névre hallgató új funkció. Legyen szó szobafoglalásról, koncertjegyről, moziról, vagy akár egy utazásról, ha a vásárlásról (vagy pl. Facebook eseményről) érkezik visszaigazolás dátummal, helyszínnel (stb), a naptár jó eséllyel felismeri, hogy ezt az eseményt érdemes lenne értesítésekhez kötötten felvenni a határidőnaplóba is. Ez önmagában nem nagy dolog, de amit a Google mérnökei ígérnek, annál inkább: akár önállóan, tehát teljesen automatikusan is képes lesz átvenni a levelezőtől a programpontokat a naptár, aztán ezeket (mondjuk egy repülőút esetén) naprakészen is tartja, folyamatosan ellenőrizve az esetleges késést, Illetve ha új e-mail érkezik a témában, akkor annak tartalmával is képes lesz frissíteni az aktuális eseményt.

Sokat tud
Sokat tud

Hogy ne kelljen hosszasan gépelni a mobilon (vagy táblagépen), folyamatosan ajánlásokat kapunk majd, hasonlóan ahhoz, mint mikor a Google keresődobozát töltjük fel szöveggel. A különbség annyi, hogy elég félelmetes szembesülni azzal, mennyi mindent tud rólunk a keresőóriás, amint néhány betűből tudja, melyik ismerősünkkel hová szeretnénk találkozót megbeszélni.

A tervező-nézetre méltán büszke a vállalat, amelyet a mai naptól az Android 5.0 Lolipop rendszert futtató készülékeken érhetünk el, de a következő néhány hétben megjelenik a frissítés a Play Store kínálatában is 4.1-es vagy ennél magasabb Android esetén. Ian Leader, a Calendar termékfejlesztési igazgatója blogposztján hozzáteszi, dolgoznak az iPhone verzión is.

Azóta történt

Előzmények