A jövő héten ismét Szoftverbörze – ezúttal a neten

A jövő héten, március 17–19. között feltámad a Szoftverbörze, az egyik legnagyobb múltra visszatekintő magyar informatikai kiállítás. A rendezvény gazdag hagyományokkal rendelkezik, hiszen a 90-es évektől 2009-ig minden évben megrendezték, az utóbbi években azonban a kiállítás csak egy-egy speciális területre tudott koncentrálni.

A Szoftverbörzét idén megszervező MetaNet Virtuális Megoldások Kft. vezetői azt mondják: az internetre költözés fő mozgatója a költséghatékonyság volt, hiszen a hagyományos informatikai kiállítások megszűnésében, visszaszorulásában nagy szerepet játszottak a magas kiállítói díjak. Az online rendezett kiállítás segítségével azonban megspórolható többek között a helyszín bérleti díja, a nyomtatott szóróanyagok előállításának vagy az utazásnak a költségei, de a környezetszennyezés is minimálisra csökkenthető.

A rendezvényen nem csupán vállalati döntéshozók tájékozódhatnak az aktuális trendekről, hanem az otthoni felhasználók is kedvezményesen vásárolhatnak. A Notebook Store Dell notebookokat kínál jelentős kedvezménnyel, a Center.hu pedig Acer konfigurációkat és kiegészítőket nyújt alacsonyabb áron. A vállalatok számára ezen kívül vonzóak lehetnek a NetAcademia 25% kedvezménnyel kínált informatikai kurzusai. Az Oktatóközpont programozók számára a .NET Framework képzést ajánlja, míg rendszergazdáknak a biztonságcentrikus rendszerüzemeltetésről szóló tanfolyam lehet érdekes.

Mivel az idei Szoftverbörzét a virtuális térben rendezik meg, a látogatóknak nem kell belépődíjat fizetniük, elég meglátogatniuk a www.szoftverborze.hu oldalt. Itt megtekinthetik a kiállítók standjait, beszélgethetnek a cégek képviselőivel és akár vásárolhatnak is. Ezenkívül az érdeklődők részt vehetnek az előadásokon és ingyenes szaktanácsadást kaphatnak független szakértőktől. A virtuális Szoftverbörze március 17. és 19. között 10-től 18 óráig lesz érhető a megadott címen.

A szervezők 20 ezer látogatót várnak a kiállításra, igaz – ismerték el –, eredetileg több kiállítóra számítottak.

Azóta történt

Előzmények

  • Virtuális pavilonokban lesz az idei Szoftverbörze

    A válsághoz igazított kiállítást az idén az interneten rendezik, így megspórolható a pavilonok bérleti díja, valamint a nyomtatott szóróanyagok előállításának és az utazásnak a költségei.