Szuper lesz a Windows 7 doboza

(Infobulvár) A Microsoft új információmorzsák kiszivárogtatásával folyamatosan ébren tartja az október végén piacra kerülő Windows 7 iránti érdeklődést, legutóbb, kedden az új operációs rendszer dobozát leplezték le. Amint a fejlesztők hivatalos blogját vezető Brandon LeBlanc írja: a termékdobozok tervezésekor a felhasználói visszajelzésekre hallgatva három fő szempontot tartottak szem előtt: az egyszerű dizájnt, a könnyű nyithatóságot és a környezetkárosító hulladék mennyiségének csökkentését.

Windows 7 dobozok

A dobozok grafikai tervei már korábban kiszivárogtak, most a műanyag tokot mutatták be. A blogbejegyzés szerint ennek kinyitásához nem kell majd külön használati utasítás – ahogy a több felhasználó számára megoldhatatlan feladványt jelentő Vista-dobozok esetében –, elég lesz csak egyetlen matricát letépni, és a tartó úgy nyílik majd, mint egy DVD-tok.

Windows 7 nyitva

A műanyag csomagolás ráadásul könnyebb és újrahasznosítható – lelkendezik LeBlanc. „A doboz maga 37 százalékkal könnyebb, és 50 százalékkal jobb ökonometriai mutatóval rendelkezik, mint az elődje” – írja. (Az ökonometria a közgazdaság egyik részterülete, a blogger a terminust vélhetően tévedésből használja itt a csomagolás környezetkímélőbb tulajdonságainak hangsúlyozásakor – a szerk.)

Azóta történt

  • Európában drágább lesz a Windows 7

    Szokás szerint többe kerül majd a kontinensünkön az operációs rendszer, és most kizárólag teljes verziót lehet majd vásárolni.

Előzmények