Tarol a Nintendo új játékgépe

A Nintendo a korábbi célkitűzéseknél 40 százalékkal többet – 2 millió helyett 2,8 millió darabot – tervez értékesíteni új hordozható játékkonzoljából az idén – közölte ma Satoru Iwata, a japán vállalat elnöke. Az optimizmus nem alaptalan. A Nintendo DS november 21-én került forgalomba az Egyesült Államokban és egy hete Japánban, és eddig több mint egymillió darab kelt el belőle.

Iwata elmondta, hogy mindkét országban hiány van a termékből, de folyamatosan töltik fel a piacokat. A Nintendo az üzleti év végéig, március 31-ig összesen 5 millió készülék eladását tűzte ki célul, de áprilistól tovább növeli a gyártókapacitást, havi 1,5 millió darabra.

A hordozható játékgép – mely Európában márciusban jelenik meg – nagyjából akkora, mint egy kisebb könyv és két képernyővel rendelkezik – ezek közül az egyik érintőképernyős. A készülék ára az Egyesült Államokban 149 dollár, Japánban pedig nagyjából 144 dollárnak megfelelő jen.

Szakértők szerint a DS az év első igazi szenzációja. A hordozható videojátékok piacán egyeduralkodó Nintendo ezzel tovább erősítette pozícióját, de hamarosan szembesülnie kell egy erős kihívóval. A piaci részesedését jelentősen növelni kívánó Sony december 12-én dobja piacra Japánban új készülékét, a PlayStation Portable-t. Ez valamivel drágább lesz, mint a DS, viszont zenei és videó CD-ket is le lehet majd rajta játszani.

Azóta történt

Előzmények