Már okostelefonnal is kifizethetők a Telekom távszámlák

A Telekom bejelentette, hogy új Távszámla applikációjával a korábban notebookra és PC-képernyőre optimalizált Távszámla szolgáltatás az okostelefonokba költözött. Az egyelőre az Androidot, illetve az iOS-t futtató okostelefonokra letölthető alkalmazás segítségével a regisztrált Távszámla-ügyfelek bármikor kiegyenlíthetik közüzemi számláikat.

A Telekom a bejelentés szerint ezzel az új megoldással is ösztönözni kívánja ügyfeleit a korszerű, hatékony fizetési módok, így az online és távszámlás befizetés használatára. Jelenleg már több mint 250 ezer ügyfél használja a Távszámla szolgáltatást.

A Távszámla mobilalkalmazás segítségével a regisztrált Távszámla-ügyfelek kezelhetik és a Telekom Gyorsfizetés szolgáltatással ki is egyenlíthetik közüzemi számláikat. Az alkalmazásban a számlák állapotát különböző színek segítségével követhetik nyomon. Piros szín jelzi a lejárt fizetési határidejű számlákat, a narancssárga szín azt mutatja, hogy a számla fizetési határideje még nem járt le vagy a számla kifizetése folyamatban van, míg a zölddel jelölt számlák a kiegyenlített státuszúak.

Minden személyes és fizetési beállítás, így például a Telekom Gyorsfizetés használatához szükséges regisztráció és bármilyen új szolgáltatói számlaregisztráció is a Távszámla weboldalán végezhető el. Jelenleg a Telekom, a T-Systems, az E-ON, a Tigáz és a DRV számlái kezelhetők és egyenlíthetők ki a Távszámla szolgáltatás keretein belül, tehát akár okostelefonon keresztül, a Távszámla alkalmazás használatával. A Telekom részletfizetéssel vásárolt készülékeinek számlái például csak a Távszámla weboldalán keresztül érhetőek el és fizethetőek be.

Az alkalmazás adathálózaton keresztül történő letöltése és használata adatforgalmat generál, mely az előfizető díjcsomagja szerint, a Telekom mindenkor hatályos díjszabása szerint számlázódik.

A Telekom tervei között szerepel a közeljövőben az alkalmazás elérhetővé tétele Windows Phone-felhasználók számára is.

Az alkalmazás elérhető a Google, illetve az Apple piacterén.

Azóta történt

Előzmények