A Telenor is streaming tévészolgáltatást indít

Szépen lassan épülget nálunk is a streaming tévészolgáltatások piaca, bár mindig mindig fényévekre vagyunk az észak-amerikai és egyes nyugat-európai országoktól, ahol a Hulu, Netflix, Amazon stb. szolgáltatásait már évek óta élvezhetik a felhasználók.

A Telekom MoziKlubja és a fuso Premium szolgáltatása után mától a Telenor MyTV névre keresztelt, fizetős – bár 2014. február végéig díjmentesen kipróbálható – szolgáltatása is elérhető lesz. A Telenor terméke azonban inkább a tévézés „mobilizálására” és kényelmesebbé tételére, mintsem mozifilmek vagy sorozatok igény szerinti kölcsönzésére épül. Három különböző csomag közül lehet választani (Fedezd fel!, Családi, Film), egyes csatornák műsorai pedig visszamenőleg is megnézhetőek (a periódus változó, illetve van, ahol tartalomfüggő ez a funkció).

Előfizetésenként akár négy eszközt is lehet használni, és jelenleg mindhárom csomag ingyenes, sőt, adatforgalmi díjat sem kell fizetni, jövő márciustól pedig a két tematikus (Családi és Film) csomag havi 1500 forintba, és mobilnetes használat esetén az adatforgalmi díjba fog kerülni.

„Tudjuk, hogy ügyfeleink egyre gyakrabban mobileszközeiken néznek videofilmeket és tévéműsorokat – ezt kívántuk támogatni a Hipernet bevezetésével, melynek köszönhetően kiváló minőségben élvezhetik a legkülönfélébb filmes tartalmakat. Új szolgáltatásunkkal egy lépéssel tovább megyünk: ügyfeleink ezentúl  bárhol, bármikor megtekinthetik majd bizonyos  televíziók adásait.” – mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A MyTV csak Telenor előfizetők vehetik igénybe, mobilnetes használat esetén legalább 384 kilobit/másodperc letöltési sebesség szükséges, a böngésző alól működő webes klienshez pedig Microsoft Silverlight-képes böngésző kell.

Azóta történt

  • Csökkent a Telenor árbevétele, de a cég sokat költött fejlesztésekre

    A mobilszolgáltató több nagy beruházást is végzett az elmúlt hónapokban, de ezek pozitív hozadékára még várni kell, miközben az előfizetők száma minimális mértékben ugyan, de csökkent.

  • Meghosszabbította a MyTV ingyenes próbaidőszakát a Telenor

    A vállalat szerint az újdonság annyira sikeres, hogy érdemes még egy hónapot adnia előfizetőinek a streaming szolgáltatás megismerésére.

  • A Popcorn Time-tól tartott Hollywood

    A márciusban indult szolgáltatás torrentoldalakról streameli a filmeket, a felhasználó pedig csak a kirakatot látja, és gyakorlatilag várakozás nélkül hozzáfér a tartalmakhoz. Még feliratok is vannak, kár hogy illegális.

Előzmények