Hatalmas áttörést érhet el a gyártásban a Tesla

Nagyot fejlődhet a Tesla-féle gigacasting, az autók alvázát közel egy darabban gyártanák le.

A Shanghai Securities News jelentése szerint a Tesla egy frissített gigacasting technológián dolgozik, a céljuk pedig az, hogy az autók alvázát immáron közel egy darabban gyártsák le.

A fejlesztésekről egy ideje már lehet hallani, az ágazatban úttörő a Tesla, amely eddig főként a Model Y első és hátsó részeit készítette el egy darabban, rengeteg apróbb alkatrésszel való munka helyett. Ez jelentősen csökkenti a gyártási költségeket, a módszert más autógyártók is igyekeznek alkalmazni a költségek és az autók súlyának csökkentése érdekében.

A Tesla ezzel a lépéssel még jobban sarokba szoríthatja a riválisait, a jelentések szerint ugyanis sok régióban az EV-piac apróbb szeleteiért küzdenek csupán a többiek, a Ford pedig a 3,5 milliárdos akkumulátorgyárának építését is befékezte, mert lassan mindenki veszteséges környezetbe kerül, közben pedig öntik a dollármilliárdokat az új EV- és akkugyárakba. Megfelelően nagy számban azonban kevés modellt vesznek az emberek, ilyen téren nagy húzóerő a Model Y és a Model 3, például az USA-ban.

A Teslát egyébként az EU vizsgálja a kínai exportok és az esetleges, tisztességtelenek vélt kedvezmények miatt. Németország vezetése azonban többször hangoztatta már, szerintük nem jó ötlet büntetővámot kivetni a kínai EV-kre és azokra az európai gyártókra sem, amelyek Kínából exportálnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények