Tesztelhető az új Windows Home Server

A héten a Microsoft kiadta a Vail kódnéven fejlesztett Windows Home Server V2 béta-verzióját. Az egyelőre kizárólag angol nyelven elérhető tesztverzió publikus, bárki, aki rendelkezik Windows Live ID-vel, letöltheti a Connect program weboldaláról.

Amint az ismert, a Windows Home Server egy otthoni médiaszerver-operációsrendszer, amely egyebek mellett a médiafájlok (dokumentumok, fényképek, videók stb.) központi tárolására, távoli – akár mobiltelefonos – elérésére, a hálózatba kötött windowsos gépekről automatikus biztonsági mentések készítésére és ezek alapján adatok helyreállítására ad lehetőséget. A V2 kiadás bétája a Windows Server 2008 R2-re épül, és a következő újdonságokkal szolgál: lehetőséget ad a tartalmak lokális hálózaton kívüli, internetes streamelésére; több számítógépen is biztosítja a mentést és helyreállítást; az elődjénél egyszerűbben telepíthető és kezelhető; a fejlesztők és partnerek számára több eszközt kínál.

A béta iránt érdeklődő felhasználóknak fontos tudni, hogy a tesztverzió – ahogy majd a végleges is – kizárólag 64 bites verzióban érhető el, és legalább 1,4 GHz-es, 64 bites processzorra, 1 GB memóriára és 160 GB-os merevlemezre van szükség a futtatásához. A vállalat figyelmeztet arra is, hogy a nem végleges változat működése során problémák léphetnek fel, ezért elsődleges rendszerként nem ajánlott a használata; és a Vail telepítéséhez minden adatot törölni kell az adott merevlemezről.

Azt, hogy a Windows Home Server V2 végleges változata mikor készül el, a Microsoft nem közölte, de a piaci bevezetésre várhatóan az idén sor kerül.

Azóta történt

Előzmények