A T-Mobile vezérigazgatója visszaszólt a BlackBerrynek

Az amerikai T-Mobiel szókimondó stílusáról (is) ismert vezérigazgatója, John Legere nyílt levélben reagált a BlackBerry néhány napja bejelentett azon döntésére, hogy a kanadai vállalat nem hosszabbítja meg régóta fennálló együttműködését a mobilszolgáltatóval. A nyilvánosan ismert előzményei alapján látszólag inkább a T-Mobile egymást követő, ”BB ellenes” lépései vezettek a váláshoz, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a BlackBerry készülékeire tavaly már nagyon megcsappant a kereslet, így nem csoda, ha a T-Mobile megpróbálta valahogy kompenzálni az ezzel járó negatív hatásokat.

Legere levelét egyben ajánlatként is címezte a BlackBerryhez hűeknek, amiben leírja, hogy a mobilszolgáltató tavaly indított átalakítására – a T-Mobile teljesen átgyúrta előfizetési struktúráját, és alapvetően hűségidő nélküli, korlátlan hanghívást és adatforgalmat tartalmazó csomagokat kínál – pont azért volt szükség, mert konkurenseiktől eltérően meghallgatták ügyfeleiket, és ez most, a BlackBerry-ügy kapcsán sincs másként.

„Hallunk titeket és mellettetek állunk, ahogy mindig tettük és mindig is fogunk. Ezért aztán mi is csalódottak voltunk, hogy a BlackBerry úgy döntött, megszünteti velünk az együttműködést” – áll Legere levelében. (Ez a mondat azért minimum kuncogást vált ki a legtöbb BB-sből a T-Mobile korábbi intézkedései miatt). „De ez az, ami igazán számít a legtöbb BlackBerry-tulajnak, legyen egyéni vagy üzleti előfizető: semmi nem változik.”

A levél többi része nagyrészt önfényezés, de egy érdemi információ azért még van benne, a T-Mobile a BlackBerry-tulajoknak minden általa kínált új készülék árából 100 dollár kedvezményt ad, beleértve a Q10 és Z10 modelleket is.

Az Írás teljes terjedelmében – és angol nyelven – itt olvasható.

Azóta történt

Előzmények