Tovább gyorsítja a chellót a UPC

A UPC Magyarország júliustól jelentősen bővíti chello kábeles internetszolgáltatása két gyorsabb csomagjának letöltési sebességét. A chello classic letöltési sávszélessége 1536-ról 2560 kbps-ra, a chello plus adatátviteli sebessége pedig 3072-ről 5120 kbps-ra változik – közölte ma a szolgáltató. A bővítés – mely a tervek szerint legkésőbb szeptember végéig a cég teljes szolgáltatási területén megtörténik – automatikus, azaz nem igényel felhasználói beavatkozást, és ingyenes. A csomagok feltöltési sebessége nem változik – marad 512 kbps –, ahogy a gyorsítás nem érinti az 512/128 kbps-es chello light csomagot sem, amelyet a UPC egy júniusi akció keretében – kétéves előfizetéssel – havi 5490 forintért kínál.

A UPC tulajdonában lévő Monor Telefon Társaság – amely a 29-es primer körzet telefonszolgáltatója – szintén nemrég, a múlt héten adott hírt arról, hogy július 1-től ingyenesen bővíti ADSL-szolgáltatásának letöltési sebességét. A távközlési vállalat területén a 384-ről 512 kbps-ra, 768-ról 1024 kbps-ra és 1536-ról 2048 kbps-ra gyorsul az internetelérés, miközben az egyéni előfizetőknek kínált 3072 kbps-os csomag sebessége változatlan marad.

A T-Com májusi ADSL-gyorsításának bejelentését követően Szűcs László, a UPC média- és sajtókapcsolati igazgatója úgy nyilatkozott lapunknak, hogy folyamatosan elemzik az előfizetői igényeket és a piaci környezetet, és szükség esetén bármikor készek módosítani csomagjaik jellemzőin.

Azóta történt

Előzmények