Továbbra is támogatni fogja az Apple-t az Intel

A vállalat szerint a cupertinói cég az ügyfelük marad, de azt elhitették, hogy szerintük jobb platformokat fejlesztenek.

Nemrég számoltunk be arról, hogy az Apple a Mac gépek esetében is rálép a sokat pletykált ARM-os ösvényre, ami leginkább az Intelt érinti kellemetlenül, hiszen ezzel a váltás a Santa Clara-i óriáscég processzoraiból lesz egyre kevesebb a cupertinóiak rendszereiben.

Az AppleInsider rá is kérdezett, hogy miképpen állnak hozzá az almások által vizionált két éves átállási ciklushoz. Az Intel szóvivője szerint az Apple az ügyfelük marad, így továbbra is támogatni fogják őket. A vállalat ugyanakkor megjegyezte, hogy az Intel lapkákat használó PC-k – például az érkező Tiger Lake platformra épülők – kínálják az ügyfeleiknek a legjobb élményt, valamint a legnagyobb nyitottságot a fejlesztők számára.

Az Apple egyébként továbbra is tervez majd Intel processzorral rendelkező Mac gépeket, a kérdés leginkább az, hogy meddig. Ugyanakkor, még ha egyszer el is jön az a pillanat, amikor már nem hoznak ki több inteles Macet, akkor is támogatni fogják a régebben eladott rendszereket.