Kipróbálható a Trillian Astra, a Messenger-vetélytárs bétája

A Messenger és a Skype szinte minden versenytársat maga alá gyűrő hódítása ellenére még mindig igen sok híve van a Cerulean Studios által fejlesztett Trilliannak, mely egyike volt az első többplatformos azonnali üzenetküldő programoknak.

A kilenc éve megjelent szoftver fejlesztése az utóbbi időkben kissé lelassult, de a múlt héten végre kiadták a következő nagyobb verzió, a Trillian 4, kódnevén az Astra első, egyelőre bejelentkezés alapján elérhető béta-verzióját.

Trillian

Az Astra kapcsán sokat ígértek előzetesen (például Facebook-integrációt), s a Cnet beszámolója szerint a béta azt jelzi: tartják is az ígéreteket, például a többszörös csevegési protokollt, a legnagyobb ilyen szolgáltatások támogatásával, vagy azt, hogy egy chatindításnál felugró ablak jelenik meg alapértelmezésben, de a válaszra két lehetőség is van: Reply a fő ablakban, Quick Reply a felugró ablakban. Természetesen a videochat és a webkamera is alapértelmezetten támogatott.

A béta-verzióra a Trillian honlapján lehet bejelentkezni (a Windows és a Mac OS X mellett iPhone-ra is készült változat), de képernyőképeket a hivatalos webhely mellett a Lifehacker oldalán is találhatunk.