Tele lett fizetős szolgáltatással a Twitter

Visszavonható tweeteket, egyedi navigációt, kedvenceket, reklámmentes cikkeket hozott a Twitter Blue, havidíjért.

A Twitter sok pletyka után tényleg elindította a Twitter Blue prémium szolgáltatását, amely havidíjért biztosít extra funkciókat az előfizetőknek.

Első körben Amerikában és Új-Zélandon érhető el, havi 3 dollárért. Újdonságot jelentenek a reklámmentes cikkek (számos amerikai lappal állapodtak meg). Ezek hivatkozásai gyorsan, reklámok nélkül töltődik be, az előfizetés egy részét ilyenkor a kiadvány kapja meg.

A top cikkek funkció az elmúlt 24 órában legtöbbet megosztott cikkeit gyűjti egybe, asztali és androidos környezetben. Bár a legtöbben szerkesztés gombra vágytak, visszavonás funkció érkezett: tweetelés után egy időzítő számol, visszavonható a tartalom, ha a készítője meggondolja magát. Ennek lejárta után automatikusan elküldi a rendszer a tweetet.


[+]

Van olvasómód a hosszabb beszélgetésekhez, testre szabható a navigációs sáv (iOS-en), van továbbá könyvjelző funkció mappákhoz. Az iOS-verzióhoz új témák és ikonok is jönnek.

Az új és kísérleti funkciókhoz is hozzáférnek majd az előfizetők, mint például a 10 perces videókorlát vagy a privát beszélgetéseknél a letűzött párbeszédek.

Ezek egyike sem lesz elérhető az ingyenes felhasználók számára, de az idővonalban lévő reklámok a fizetős ügyfeleknél is megmaradnak. A tippek szerint ezeket később, drágábban lehet majd eltüntetni.

Azóta történt

Előzmények