Új generációs PRIMERGY S2 szerverek az FSC-től

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, torony illetve rackbe szereheltő Dual Intel Xeon Extended Memory 64T technológiával ellátott PRIMERGY S2 szervereit. Európa vezető számítógépgyártó vállalata az elsők között alkalmazza az Intel Extended Memory 64 technológiát (EM64T) támogató kétprocesszoros Xeon platformját, amely a 32 és 64 bites alkalmazások futtatását egyaránt támogatja. A „cool-safe” innovatív hűtési technológia még a legsűrűbb rackekben is képes megnövelni a rendszerek hasznos élettartamát. Az új szerverek sokféle felügyeleti eszközt kínálnak a rendszergazdák munkájához.

Az új torony (TX200 S2/TX300 S2) és rackbe építhető (RX200 S2/RX300 S2) PRIMERGY modellek a kis- és középvállalatok igényeire igazítottak, fontos szempont lehet, hogy a 64 bites technológia fokozódó térhódítása az új IT-rendszerek beszerzésekor szükségessé teszi a további bővítési lehetőségek mérlegelését is. Az új generációs PRIMERGY S2 szerverek rendszergazdái szabadon dönthetik el, mikor és hogyan kívánják kihasználni a 64 bit nyújtotta előnyöket. Mind a négy szerver támogatja az Intel legújabb, 64 bitre felkészített Xeon EM64T technológiáját, így a 32 bites és a 64 bites alkalmazásokat is problémamentesen futtatja. Segítségükkel a vállalat saját tempójában, maximális beruházás-védelem mellett állhat át a 64 bites technológiára.


Fujitsu Siemens TX300 S2


Mivel rendszerfelügyeletkor igen lényeges szempont, hogy leállás nélkül is könnyedén megoldható legyen a hibaelhárítás, az új szervereket számos, üzem közben cserélhető egységgel látták el. Jellemzőik a redundáns és hot-plug elemek, (pl. leállás közben cserélhető lemezek, memória- és tápegységek, PCI-X kártyák, redundáns ventillátorok, hot-spare memória) illetve beágyazott RAID 5 támogatás, és redundáns Dual LAN garantálják a folyamatos működést és az alkalmazások lehető legmagasabb szintű rendelkezésre állását. A szerverek csomagjában a távfelügyeleti funkciókat nyújtó PRIMERGY ServerView Suite szoftvercsomag is megtalálható. Ezek a funkciók minimalizálják a hibaelhárításra fordított időt, és az üzleti működés szempontjából kritikus IT-infrastruktúra távüzemeltetésének költségeit.

Azóta történt