Új Intel mikrochip mobiltelefonokba

A 130 nm-es termék az első olyan chip, amelyet a Wireless-Internet-On-a-Chip technológiával készítettek.

"Újdonság a kommunikációs, számolási és tárolási funkciók egy chipbe integrálása. Ebből nem csak a mobiltelefon-használók profitálhatnak, akiknek ezáltal jobb teljesítményű készülékük lesz, hanem új funkciók és felhasználási területek is megnyílnak előttünk" - mondta Hans Geyer, az Intel PCA Alkatrész Csoportjának alelnöke és főmenedzsere.

A modern mobiltelefonok játékokat, integrált kamerákat és színes kijelzőket tartalmaznak. Az Intel PXA800F celluláris processzora forradalmasíthatja a mobiltelefon-tervezést és gyártást. Az energiatakarékos XScale-mag órajele 312 MHz, 4 MB-os integrált Flash-memóriamodullal és 512 KB SRAM-mal rendelkezik. A digitális jelprocesszor órajele 104 MHz, amely az Intel MicroSignal architektúrájára épül, 512 KB Flash és 64 KB SRAM-mal.

Az Intel PXA800F mintadarabjai már elérhetők, a sorozatgyártás 2003 végén kezdődik meg, az első új chipet tartalmazó mobiltelefonok akár az év végén, de inkább 2004 elején jelennek majd meg, az ára - tízezer darabos megrendelésnél - 35 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt