Újabb disztribútorral erősít itthon a Toshiba

Áprilistól újabb disztribútor, a Logicom Hungary Kft. is bekapcsolódott a Toshiba noteszgépek hazai értékesítési hálózatába, így a viszonteladók mostanra összesen öt nagykereskedésben (a Technotrade Zrt., a Ramiris Rubin Zrt., a HRP Hungary Kft., az ASBIS Magyarország Kft. és a Logicom Hungary Kft.) találhatják meg a japán cég hordozható számítógépeinek régiónkban kapható választékát.

A Toshiba hosszú évekig egyetlen hivatalos disztribútorral képviseltette magát a hazai piacon, a Technotrade Zrt.-hez csak 2006-ban csatlakozott a Ramiris Rubin Zrt. – a Toshiba Europe GmbH ugyanekkora nevezte ki a magyarországi notebook-értékesítésért felelős vezetőt, Patonai Szabolcsot. A disztribúciós hálózat tavaly egy (HRP), idén pedig két új taggal (ASBIS, Logicom) bővült.

Patonai lapunk kérdésére elmondta, hogy az új disztribútor segítségével a Toshiba teljes piaci lefedettségre törekszik, jelenlétét az összes csatornára ki kívánja terjeszteni. A gyártó az eladások alapján felállított rangsorban jelenleg harmadik és ötödik legnagyobb piaci szereplő a régió és Magyarország noteszgéppiacán.

Azóta történt