USB-driver DOS alá a Panasonic jóvoltából

A "hogyan fogja látni a külső winchesteremet a gép DOS alól" problémára nyújt megoldást a Panasonic. Az USB és a DOS, a múlt és a jelen technológiának ötvözése mindenesetre elég érdekes gondolat. A Panasonic a világon elsőként kínál DOS-os meghajtót USB-s készülékekhez. Az USB-s eszközökre tehát a jövőben már végezhetünk például a Paragon Drive Backup, a Powerquest's Drive Image vagy a Norton Ghost szoftverek segítségével is adatmentést.

A "Panasonic v2.06 ASPI Manager for USB mass storage" nevet viselő driver olyan eszközökkel boldogul el, mint a külső merevlemezek, a CD-ROM-ok, a CD-írók, a DVD-ROM-ok, a Zip-, a Jaz- és az ls-120-meghajtók, illetve a memóriatárolók, így például az USB-tollak. Az univerzális meghajtó támogatja az Intel, az NEC, az nVidia, a VIA és a SiS USB-vezérlőit is.

A driver letölthető illetve a telepítési tudnivalók elolvashatók a freedos.org honlapján. Megjegyezzük, hogy DUSE néven korábban is elérhető volt egy hasonló program, amely, ha nem is gyártói támogatással született, de a célnak többé-kevésbé megfelelt (többé-kevésbé azért, mert nem minden eszközzel működött együtt).

Azóta történt

Előzmények