Már mobilszámra is lehet utalást indítani

Elsőre érdekesnek tűnő új szolgáltatást jelentett be az AXA Bank, de a felhasználói élményt némileg csorbítja, hogy a folyamat elég sok lépésből áll. Az újdonság egy éppen éles tesztfázisba lépő mobilalkalmazáson keresztül lesz elérhető, és lényegét tekintve az AXA ügyfelei gyakorlatilag bárki felé kezdeményezhetnek átutalást a telefonjukról, akiknek ismerik a mobilszámát.

Jól hangzik, de kérdéses, hogy mekkora valós igény van egy ilyen banki szolgáltatásra. Az utalás kezdeményezése után ugyanis a bank SMS-t küld a fogadó félnek arról, hogy pénzt szeretnének utalni a számlájára. Amennyiben a kedvezményezett fogadni szeretné az utalást, el kell látogatnia egy weboldalra, ahol azonosítást követően be kell írnia azt a számlaszámot, ahova a pénzt szeretné kapni. Ha ez mind megtörtént, a bank végrehajtja a tranzakciót.

Az alkalmazás iOS-re, Androidra és Windows Phone-ra lesz elérhető, a tesztelésre itt lehet jelentkezni.

Azóta történt

  • Nagyon kevés a pénz a bankoknál az informatikai fejlesztésekre

    A bankoknál a technológiai fejlődés kikényszeríti a folyamatos alkalmazkodást, de ez egyelőre csak a rendszerek frissítésében, és nem teljes cseréjében merül ki - hangzott el a Portfolio.hu Pénzügyi IT konferenciájának első panelbeszélgetésén.

Előzmények