Üzleti terveket várnak a NOVATech.com versenyre

Az Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge program hazai társszervezete, a Magyar Innovációs Szövetség idén is meghirdette a NOVATech.Com 5.0 technológiai üzletiterv-versenyt. Az idén ötödik alkalommal megrendezendő megmérettetés célja, hogy a fiatal generáció által képviselt átütő, újszerű technológiákat megismertesse. „Az Intelnél úgy gondoljuk, hogy a gazdasági növekedés alapját az innováció adja. A vállalkozó szellem jelenléte döntő szerepet játszik a lokális innovációs képesség létrehozásában: új technológiákat visz piacra, és a helyi, valamint a regionális gazdaság erősítésével támogatja a fejlődést” – mondta Gacsal József, az Intel Hungary üzletfejlesztési igazgatója. A NOVATech.Com egy olyan verseny, amelyben üzleti terveken keresztül a jövő vállalkozói mérkőznek meg. A versenyben résztvevők sikeres vállalkozóktól és befektetőiktől kapnak visszajelzést elképzeléseik életképességéről – tette hozzá.

A Magyar Innovációs Szövetség olyan 2-4 fős csapatok jelentkezését várja, akik első lépésben június 21-ig egy rövid, angol nyelvű üzletiterv-összefoglalóban ismertetik elképzelésüket a megadott technológiai témakörök egyikében: félvezetők, gyártás, hardver; mobil és wireless; digitális otthon és fogyasztói elektronika; kiskereskedelmi és fogyasztói szoftverek; vállalati szoftverek és IT; energia- és áram-előállítás; nanotechnológia és biotechnológia.

A verseny feltétele, hogy az induló csapatban legalább egy főnek felsőfokú képzésben kell részt vennie. A négylépcsős NOVATech.Com verseny első fordulójában az üzletiterv-koncepció egyoldalas összefoglalóját kell beküldeni angolul, majd az előzsűrizés után a második fordulóba jutottaknak részletes üzleti tervet kell kidolgozniuk. A hazai két legjobb pályázat pénzjutalomban részesül. Harmadik lépésben a közép-kelet-európai regionális döntőn meg kell védeni a tervet az Intel szakértőiből álló zsűri előtt, a negyedik fordulóra pedig Kaliforniában kerül sor, ahol több tízezer dollár jutalmat osztanak szét a 3 díjazott, valamint a különdíjasok között. A világdöntő győztesének a díjazáson kívül az Intel és egyéb kockázatitőke-befektetők befektetési ajánlatot tesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények