Vidéken is épül a gyorsabb mobilhálózat

A Pannon GSM gyorsabb – megfelelő készülékkel akár 220 kbps sebességű – adatátvitelt biztosító EDGE (Enhanced Data rates for Global Evolution) szolgáltatása március végétől Budapest egész területén elérhető – jelentette be a szolgáltató. A rendszer kiépítését a vidéki nagyvárosokban és a Balaton környékén folytatja a cég: május végére Magyarország nyolc nagyvárosában – Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok – válik elérhetővé az EDGE-szolgáltatás, míg az üdülési szezonra a Balaton környéke, majd szeptember végével további negyven jelentős magyar város is rákapcsolódhat a megújult hálózatra.

Eközben folyamatosan zajlik a harmadik generációs hálózat (UMTS) kiépítése is: az egyebek mellett a videotelefonálást is lehetővé tevő hálózatot a jövő év januárjától használhatják majd a Pannon-ügyfelek.

Eredeti hírünk megjelenését követően hasonló bejelentést tett a T-Mobile is. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató arról adott hírt, hogy ügyfelei Budapesten kívül öt vidéki nagyvárosban – Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Győrben és Debrecenben – megfelelő készülékkel már használhatják a gyorsabb mobilinternetezést és adatátvitelt nyújtó EDGE-szolgáltatást, amely május végéig összesen 15 magyarországi városban lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények