Virtuális kard, valódi gyilkosság

Felfüggesztett halálbüntetést szabott ki a helyi bíróság egy sanghaji férfira, aki egy internetes játékban megszerzett kard miatt kialakult vita végén leszúrta játékostársát – jelentette ma a Hszinhua kínai hírügynökség. A 41 éves Csiu Cseng-vei az országban népszerű Legend of Mir 3 szerepjátékban nyerte a kardot, melyet később kölcsönadott egy játékostársának, Csu Cao-juannak, aki a virtuális fegyvert nagyjából 900 dollárnak megfelelő jüanért eladta. Mikor Csiu erről tudomást szerzett, először jogi eszközökkel próbált elégtételt venni, ám miután kiderült, hogy a rendőrség – arra hivatkozva, hogy a fegyver nem számít valódi vagyontárgynak – nem tud segíteni, bekopogott Csu lakásába, és rövid vita után mellbe szúrta. Csu azonnal meghalt, gyilkosa két óra múlva önként feladta magát.

Csiu két évre felfüggesztett halálbüntetését, ha jól viseli magát, életfogytiglani börtönre mérsékelhetik, de leghamarabb így is csak tizenöt év múlva szabadulhat. Az áldozat családja azonban nem elégedett az ítélettel, ők Csiu azonnali kivégzését szeretnék elérni, és várhatóan fellebbezni is fognak ennek érdekében.

Az esetről beszámoló kínai lapok szerint az országban egyre több játékos fordul bírósághoz számítógépes játékokban szerzett javak elrablása miatt, jelenleg azonban a jog nem védi a virtuális vagyontárgyakat.

Azóta történt

  • Póker a tőzsdén

    Az online szerencsejátékpiac az elmúlt két évben több mint háromszorosára bővült.

Előzmények