Visszaveszi leányvállalatát a Deutsche Telekom

Reintegráció – a terjeszkedés után ez most a bűvszó a Deutsche Telekom (DT) háza táján. Az internetes leányvállalatát a T-Online-t a tőzsdén önállóan is próbára tevő anyacég most azt fontolgatja, visszaintegrálja szervezetébe az internetes társaságot – idézi Ulrich Lissek DT szóvivő szavait a Bloomberg. Az első lépések már meg is történtek ennek érdekében, a cég közös irányítás alá szervezte a T-Com és a T-Online egyéni ügyfeleit kiszolgáló divíziót.

Az ismételt beolvasztás szükségszerűen együtt járna a kisebbségi tulajdonosok kezében lévő 26 százaléknyi részvénycsomag visszavásárlásával is, a lehetőségre a cég papírjainak árfolyama 4,2 százalékkal ugrott a frankfurti tőzsdei kereskedésben. (A piacon nem ez lenne az első eset, hogy önállóan szerencsét próbált leányvállalatát visszavásárolja az anyacég, ez történt korábban a szektortárs France Telecom internetes cégével a Wanadoo-val is.)

A visszavásárlással kapcsolatban már nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem sokkal inkább az, hogy mikor – véli David George, a CSFB szakértője. A T-Online élén múlt pénteken lezajlott személyi változás is mihamarabbi összeolvadást valószínűsít, véleményünk szerint ez hat hónapon belül be is következik. A DT legnagyobb tulajdonosa azonban másfél évig még minden bizonnyal a német állam marad. Az állam számára ugyanis már nem olyan sürgős a Deutsche Telekom és a Deutsche Post részvényeinek értékesítése – nyilatkozta Hans Eichel pénzügyminiszter az ARD televíziónak. A privatizációval eredetileg a 2005-ös költségvetésen lévő lyukakat foldozták volna, ám erre nem lesz szükség, az eladás várhat, amíg a piaci környezet lehetővé nem teszi ekkora csomagok megfelelő áron történő értékesítését.

Azóta történt

Előzmények