Voodoo kell a Hewlett-Packardnak

Rahul Sood, a Voodoo PC alapítója és technológiai igazgatója csütörtökön bejelentette, hogy a Hewlett-Packard felvásárolta cégüket. Az eseményről egyelőre csak Rahul blogjából értesülhettünk, részletek még nem láttak napvilágot. Habár a Voodoo PC nem a piac meghatározó szereplője, speciális kínálata miatt mégis hangsúlyos szerepe van a fejlesztők és a fanatikusok körében.

 

A megállapodás után Rahul Sood a HP játékfejlesztési osztályának vezetője lesz, s testvére, Ravi Sood pedig a stratégiai tervezések főnöki pozíciójába kerül. Ám a cég Kanadában akar maradni, a jelenlegi székhelyén az után is, hogy a megállapodás novemberben életbe lép. A Voodoo felvásárlása a HP tudatos stratégiájának következménye, mely kampányt Mark Hurd, a tavaly érkezett új főnök kezdeményezésére indítottak meg. A HP csütörtöki, New Yorkban tartott sajtótájékoztatóján megerősítették, hogy új területeket kívánnak bevonni érdekeltségi körükbe. Az új és fejlesztés alatt lévő piaci rész a videojátékok szegmense, mely területen az igen nagy tárolókapacitású háttértárolókkal szeretnének piacvezetők lenni – mint például a HP Media Vault, mely több mint 1,2 terabájt kapacitással rendelkezik.

A HP vezetői azt is meglebegtették, hogy a Yahoo!-val is tárgyalnak, melynek keretében a HP gépeit Észak-Amerikában és Európában a Yahoo! szoftvertámogatásával kínálnák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

  • Elbukott a HP elnöke

    A kaliforniai főügyész eljárást kezdeményezett a vállalat ellen a személyiségi jogok megsértése miatt.

  • Dagad a HP-botrány

    A HP vezérigazgatója is bajba kerülhet, ha tudott arról, hogy illegális eszközöket használtak egy belső vizsgálatban.

  • Kitűnő negyedévet zárt a HP

    Nőtt az árbevétel és a nyereséghányad, a cash flow is egészségesen alakult. Felszálló adatok a negyedéves jelentésben.

  • Memóriát adna a tárgyaknak a HP

    A miniatűr csip segítségével gyakorlatilag minden tárgy több kilobyte-nyi információt hordozhat.